Diferența dintre condiționer, mască, balsam și ser – Skincare Boutique

Diferența dintre condiționer, mască, balsam și ser

Îngrijirea părului nu se bazează doar pe spălare și coafare. S-a demonstrat că utilizarea produselor de protejare și hrănire a părului sunt la fel de importante ca și spălarea acestuia.

Atunci când ne confruntăm cu o gamă foarte largă de produse și funcții diferite, alegerea produselor de îngrijire a părului poate crea o oarecare confuzie. De atâtea ori alegem produsele pentru că au un aspect fermecător, neștiind cât de profundă este contribuția lor pentru noi sau modul de aplicare.

Deci, astăzi vom analiza 4 tipuri de bază din gama cometicelor destinate îngrijirii părului și vom clarifica toate întrebările cu referire la îngrijirea esențială a părului: mască, condiționer, balsam și ser.

Cum de deosebit 4 produse de bază în tratamentul căderii părului?

Condiționerul

Condiționerul este un produs de consistență ușoară care acționează asupra părții cele mai superficiale a părului, formând o peliculă de protecție în jurul acestuia.

Avantaje: Oferă tandrețe și strălucire părului uscat, hidratează părul, ceea ce facilitează pieptănarea, previne nodurile și lasă părul să pară sănătos.

Mod de utilizare: Poate fi folosit zilnic după șamponarea părului, lăsându-l să acționeze aproximativ 2 minute. Necesită o clătire abundentă. Condiționerul trebuie aplicat numai de la mijlocul lungimii părului până la capete pentru a evita îngroșarea părului. Unele condiționere aduc îngrijire suplimentară, cum ar fi volumul, mai multă strălucire, hidratare sau protecție a culorilor, deși rezultatele lor sunt de scurtă durată.

 

Masca

Masca este produsul care conține cea mai profundă acțiune penetrantă din toate produsele cosmetice pentru păr, hrănind scalpul. Din acest motiv, consistența sa este destul de densă.

Avantaje: Funcția principală a măștii este de a oferi hidratare și nutriție profundă părului, de a-l proteja de agresiunile externe, de a restabili fibra capilară, de a crește flexibilitatea, rezistența și de a spori volumul, efectul mătăsos și strălucirea.

Mod de utilizare: Frecvența de utilizare depinde de starea de sănătate a părului, dar se recomandă începerea tratamentului utilizându-l de două – trei ori pe săptămână și apoi o dată pe săptămână (în restul zilelor se poate aplica un condiționer ). Ar trebui lăsat să acționeze pe păr  mai mult decât alte produse cosmetice. Timpul recomandat este de 15 minute, în funcție de tipul de mască. Apoi trebuie clătit abundent. Rezultatele sunt de durată îndelungată.

 

Balsamul

Balsamul este un tip de produs intermediar, deoarece nu este cu acțiune doar asupra stratului superficial, ci și pătrunde adânc în păr. Cu toate acestea, nu acționează asupra pielii scalpului.

Avantaje: Oferă efect mătăsos și elasticitate, regenerează, restabilește nivelul adecvat de hidratare și sporește strălucirea. În plus, facilitează coafarea și elimină electricitatea statică. Principalul său avantaj este că datorită consistenței sale ușoare și lichide, poate fi aplicat pe părul umed sau uscat, fără a fi nevoie de clătire.

* Rezultatele obținute sunt similare cu cele ale unei măști.

Mod de utilizare: Ar trebui aplicat pe lungimea părului de la mijloc pînă la capete pentru a evita murdărirea scalpului.

 

Serul

Serul este un produs cosmetic pe bază de apă care conține o concentrație mare de ingrediente active, ceea ce îl face un tratament foarte eficient pentru a repara părul deteriorate.

Avantaje: Menține un păr sănătos, strălucitor și mătăsos. Nu necesită clătire.

Mod de utilizare: Este suficient să folosiți o cantitate mică de produs și poate fi aplicat pe părul uscat sau umed.

Cu excepția condiționerului, toate aceste produse rămân în mare parte necunoscute multor oameni, în ciuda beneficiilor lor incredibile. Acum, că le-am explicat funcția, le veți include în rutina dvs. de îngrijire a părului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *